A klasszikus kandalló olyan fűtőberendezés, ami méltó dísze lesz a nappalinak. Ez a stílus az eredeti és örök érvényű is egyben, ha kandallókról van szó.

A kandallónak az eredeti változatával már mindenki találkozott, hiszen ez a jól ismert, klasszikus kandalló. A klasszikus stílus jegyeit viseli magán, ennek köszönhetően sok enteriőrben megállja a helyét és nagyszerűen illik a berendezéshez. Milyen stílusjegyek jellemzik a klasszikus kandallót? Az egyik jellegzetessége ennek a kandallónak az, hogy a tűztér és a burkolat nem készült sarokba tervezve. Ez a kandalló a fal mellé készül, de ma már természetesen sarok változatban is megrendelhető, klasszikus stílusú kandalló burkolattal, ha a megrendelő ilyet képzelt el az otthonába.

A klasszikus kandalló a klasszikus stílusra jellemző stílusjegyeket viseli magán. A kandalló burkolata tagolt, díszített, mégis eleganciát és visszafogottságot sugall. A régi szalonok hangulatát idézi, de ez nem jelenti, hogy a klasszikus kandalló ne lehetne otthonos, barátságos lakberendezési elem. A kandalló burkolatának legtöbbször valamilyen természetes követ választanak, ami lehet márvány vagy gránit, ezt pedig szépen faragott formában rögzítik a tűztér elé. A klasszikus kandalló burkolata szimmetrikus, arányos és igényesen kidolgozott, ízléses burkolat. A római és görög építészeti szabályokra épül ennek a stílusnak az alapja, a díszítésen vissza is köszönhetnek az antik minták. A kandalló hagyományosan rendelkezik felső, szélesebb párkánnyal, ami a lakásdíszek kihelyezésére szolgál. A régi klasszikus kandallók nyitott tűztérrel rendelkeztek, így a lángok teljes pompájukban meg tudták mutatni magukat és a tűz melege is jobban át tudta járni a szobát. A mai klasszikus tűztérbetétek pedig liftes ajtóval készülnek, így egyben tudják nyújtani a nyílt égésterű kandallók látványát és a mai kor igényeinek megfelelő zárt égéstér biztonságos üzemelését.

Az új fűtőberendezést bizonyára hosszú távra tervezi az otthonában. Ezt a tervet szem előtt tartva ügyeljen arra, hogy kivel és milyen kandallót építtet. A klasszikus kandallóját a tűztérrel és a burkolattal elkészítjük és beszereljük, méghozzá prémium minőségben. A további tájékoztatásért lépjen kapcsolatba velünk az elérhetőségeinken!