Ha prémium kandallóink közül választ, biztosan nem csalódik, de ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes egy kis időt szánnia a tervezésre. Mutatjuk, hogyan csinálja!

Bár vannak, akik csak alkalmi használatra szánják a kandallót, abban az esetben, ha Ön a lenyűgöző hangulat mellett a funkciót is szeretné magáénak tudni, sokféle szempontot kell átgondolnia a választásnál. Az első mindjárt a teljesítmény, hiszen ahhoz, hogy a kandalló kellemes melegbe burkolja a helyiséget vagy adott esetben akár az egész házat, fontos megnézni, hogy mire képes!

Mekkora legyen a teljesítmény?

A hatékony fűtéshez az okos méretezésen keresztül vezet az út, ezért bár a kandalló műszaki adatlapját kiemelten fontos átböngészni, a lényeg, hogy az ott leírtakat össze kell vetni a lakók igényeivel és a ház adottságaival. Utóbbival szorosan összefügg az épület fekvése, a nyílászárók állapota és a hőszigetelés, ezek mindegyike befolyásolja, hogy mennyi fűtési energiára van szükség.

Az otthon hőigényén felül meg kell vizsgálni a kéményt és amennyiben szükséges, az egyéb fűtéstechnikai rendszereket is – így lesz tökéletes a méretezés. Jól látható, hogy kifejezetten komplex dologról van szó, ezért a rendszer tervezése során mindenképpen célszerű szakértővel egyeztetni. Ám van, amiben bátran dönthet egyedül is, sőt, a legjobb, ha csak arra hallgat, amit a szíve súg!

A kandalló burkolatok 3 leggyakoribb változata

A méretezéssel szemben a burkolat csakis attól függ, hogy mit álmodott meg az otthonába és mi az uralkodó stílus jelenleg, hiszen az egyetlen általános érvényű tanács, hogy harmóniára érdemes törekedni. A kandalló burkolatok 3 jól elkülöníthető irányzatban öltenek testet, ez a klasszikus, a modern és a rusztikus. Nézzük meg ezeket egy kicsit részletesebben:

  • Klasszikus: Az ilyen stílusban készült kandalló egyetlen berendezés képében uralja a teret, megjelenését kifinomultság és szimmetria jellemzi. A méltóság és elegancia megtestesítője ez a burkolat típus, ami jól megfér a díszes lakberendezési elemek mellett is.
  • Modern: Ezt a stílust letisztultság és egyszerű vonalvezetés jellemzi, a díszítettségnek nyoma sincs ezeken a burkolatokon. A modern szívesen használ geometriai formákat, és remekül illik olyan környezetbe, ahol hasonlóan egyenes alakzatok dominálnak.
  • Rusztikus: A kandallók, amik ilyen burkolatot kapnak, masszív elemekből épülnek fel, melyeknek durvább megmunkálású a felülete. Merész kontrasztok helyett ez a stílus csupa természetesség, ezért egyszerű, matt színekkel operáló helyiségekbe illik.

Csak a prémium minőség!

Bármilyen burkolat nyeri el a tetszését, ne feledje, hogy kandallót hosszú távra választ, ezért csak a legkiválóbb gyártmányok jöhetnek számításba a válogatásnál, különben könnyen lehet, hogy később extra költségekkel kell számolnia. A csúcsminőségű alapanyagok, a korszerű gyártási technológia és a szakértői referencia hármasa garantálja a hosszú távú, gondtalan használatot.

Mi kizárólag prémium kandallók forgalmazásával foglalkozunk, ezért amennyiben a méretezés stimmel és megvan az elképzelése a burkolatra vonatkozóan, érdemes szétnéznie kínálatunkban, hiszen a magas színvonal nálunk alapvető. Figyelmébe ajánljuk katalógusainkat akkor is, ha még nincs meg igazán az elképzelése, hiszen könnyen lehet, hogy a fotókból ihletet tud meríteni.

Ha megtetszett valamelyik modell a honlapunkon, vagy kérdése lenne a témában, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink valamelyikén, szakértőink rendelkezésére állnak, hogy Öné legyen álmai kandallója!