Egy modern kandallóval egyetlen lépésben alakíthatja át otthonát még otthonosabbá, hangulatosabbá és kellemesebbé, ám nem mindegy, milyet választ!

A kandalló az otthonok egyik legromantikusabb és leghangulatosabb berendezési eleme, ami nem csak melegíti a helyiséget, de a légkörét is megváltoztatja. A kandalló már évszázadok óta része az életünknek, és még mindig a modern lakberendezés egyik legnépszerűbb kiegészítője. A kandallók funkcionálisak, de emellett vizuális élményt is nyújtanak, hiszen a lángok látványa és fénye, illetve a pattogó fa hangja a kandalló egyedülálló hangulatát teremti meg.

A kandallók sokféle típusban és kialakításban kaphatóak, így bármilyen stílusú otthonba könnyen beilleszthetőek. A hagyományos kandallók mellett napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a modern kandallók is, melyek számos előnnyel rendelkeznek, beleértve a környezetbarát működést és a könnyű telepítést is. A kandallók különböző típusai azonban az otthonok egyedi megjelenésének és személyiségének kifejezését is lehetővé teszik.

Azonban a kandallók választéka óriási, ezért könnyen elveszhetünk a különböző típusok és stílusok között. Az alábbi cikkünkben segítünk abban, hogy megtaláljuk a tökéletes kandallót az Ön otthonába.

Milyen típusú kandallók közül választhatunk?

A modern kandallók számos stílusban készülnek; íme néhány a legnépszerűbb stílusok közül:

  • Horizontális kandallók: A horizontális kandallók hosszú, vízszintes kialakításúak, és gyakran használják őket a modern, minimalista otthonokban.
  • Vertikális kandallók: A vertikális azaz álló kandallók nagyobb belmagassággal rendelkező nappalikba ajánlottak.
  • Átlátható kandallók: Az átlátható vagy más néven két arcú kandalló kétoldalas, így a lángok mindkét oldalról láthatóak. Nagyszerű lehetőség egy olyan fal fókuszponttá alakítására, amely két teret köt össze.
  • Szabadon álló kandallók: A szabadon álló kandallók önálló egységek, amelyek bárhol elhelyezhetőek a helyiségben természetesen a műszaki feltételeket figyelembe véve.
  • Sarokkandallók: A sarokkandallót úgy tervezték, hogy a szoba sarkába illeszkedjen, és nagyszerű módja a hely maximalizálásának, miközben meleget és hangulatot ad. Ennek is a legnépszerűbb változata a sarok panorámás, ahol a két oldalt egybefüggő üvegfelület adja.

Ez csak néhány a modern kandallók számos stílusa közül, azonban még mindig maradt egy kérdés.

Milyen szempontok alapján válasszunk ezek közül?

A modern kandalló kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venni; íme néhány kulcsfontosságú tényező, amelyet érdemes szem előtt tartani:

  • Méret: Vegye figyelembe annak a helyiségnek a méretét, ahová a kandalló kerül, valamint magának a kandallónak a méretét is! Egy túl nagy, vagy épp túl kicsi kandalló aránytalannak tűnhet, és befolyásolhatja a tér általános esztétikáját.
  • Stílus: A kandalló kiválasztásakor vegye figyelembe otthona általános stílusát, valamint személyes ízlését! A kandallónak ki kell egészítenie otthona meglévő dekorációját és hangulatát, nem pedig elütnie tőle.
  • Telepítési követelmények: Vegye figyelembe a kandalló telepítését is, beleértve a szellőzést, valamint a szükséges engedélyeket és építési előírásokat!
  • Biztonsági jellemzők: Keressen olyan modern kandallót, amely beépített biztonsági funkciókkal rendelkezik, például hőálló üveggel és gyermekbiztonsági zárakkal!

Ha ezeket a kritériumokat szem előtt tartja, olyan modern kandallót találhat, amely megfelel az igényeinek, és javítja otthona megjelenését és hangulatát.

Reméljük, kandalló ötleteinkkel segítettünk Önnek eligazodni a modern kandallók között. A Godin Kandallónál megtalálhatja a megfelelő típust. Érdemes megtekintenie választékunkat, köztük a Cheminees Philippe kandallókat is, ha pedig kérdése lenne, vagy megrendelését szeretné leadni, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!