A kandalló és a kályha egyaránt látványosak, hangulatosak, és a használatuk is hasonló, ám akadnak közöttük különbségek is.

A legfontosabb különbség a kandalló és a kályha között a mobilitás: a kályhát egyszerűen csak be kell állítani a tervezett helyére, majd be kell kötni a kéménybe, és már használható is, ráadásul egy esetleges elköltözésnél magunkkal is vihetjük, vagyis ez mobil marad. Ezzel szemben a kandallót „telepíteni kell”, azaz a megfelelő helyre elhelyezni, bekötni a kéménybe, majd burkolni, így pedig csak a fal bontása után lesz mozdítható.

A kályha akár 80-85%-os hatásfokkal is képes fűtőberendezésként funkcionálni. A kandallóknál érdemes zárt égésterű tűztér betétet választani, lehetőleg nyíló – liftes ajtóval, így hatásfokuk közel azonos lesz a kályháéval.

A kandallóknak előnye, hogy sokkal nagyobb mértékben élvezhetjük a tűz látványát, akár 120 cm-es kivitelben is.

Amennyiben kandallót, avagy kályhát keres, tekintse meg az általunk kínált típusokat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!