A rusztikus kandalló általában egyszerű megjelenésű, nem túl díszes, mégis rendkívül dekoratív. Remek választás a rusztikus lakberendezésű ingatlanokba.

A kandalló szó hallatán az emberek többségének egy idilli kép ugrik be: tél van, kint esik a hó, bent viszont melegség, otthonos hangulat uralkodik és a tűz fénye világítja be a szobát. Ehhez általában rusztikus lakberendezés társul, rusztikus kandallóval. De mit is jelent ez pontosan, mik a jellemzői ennek a lakberendezési stílusnak, ahol igazán tud érvényesülni egy ilyen kandalló szépsége?

Anyagok

A rusztikus lakberendezés legfontosabb alapanyagai a fa, a kő, a tégla és a vászon. A természetes anyagok jótékony hatással vannak a testre és a lélekre egyaránt, többek között ezért is olyan népszerű ez a stílus. A rusztikus kandallókban is általában megjelenik a tégla és a kő, illetve jellemző, hogy a fa tárolása sem egy eldugott kis tárolóban történik, hanem a kandalló alatt vagy mellett alakítanak ki neki helyet, így a tüzelő fa is mindig szem előtt van.

Színek

Természetes, meleg színek a jellemzők. Általában megtalálhatóak a barna árnyalatai, a homokszín, a szürke, mint a kövek színe, de egy sötétebb zöld is remekül illik a képbe. A kandallók a tűz meleg, vörös fényei miatt alapból is jól mutatnak ilyen környezetben, de, ha a berendezés burkolata a tégla és a kő színeit viseli magán, garantált a tökéletesen harmonikus összkép.

Jellemző berendezési tárgyak

Egy rusztikus otthonból nem hiányozhat a kandalló, ez egyértelmű, de milyen jellegzetes tárgyak vannak még? Egy gyönyörű, fa tálalószekrény, egy dohányzóasztal, de jól mutatnak a fa tárolóládák, a régi lámpások, a rattan virágtartók is. A bútorok általában nagyok és nehezek, elég csak a tömörfa étkezőasztalra gondolni. Kerülni kell a túldíszítettséget.

A rusztikus kandallók szinte kötelező elemei egy ilyen stílusú otthonnak. Cégünknél széles választékot talál belőlük, nézzen körül bátran, ha ilyen stílusú berendezésre van szüksége! Felmerülő kérdéseivel keresse bizalommal munkatársainkat a megadott elérhetőségeinken!